BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átmentek a teszten, mégis "kiárusítanak" a bankok

Négy amerikai nagybank jelentette be, hogy összesen hat milliárd dollár értékű részvényt dob piacra. A tőkeemelést célzó kiárusításban két olyan pénzintézet is részt vesz, amely a nemrég nyilvánosságra hozott stressz tesztek eredményei szerint nem igényel további tőkét.

A U.S. Bancorp tervei szerint 2,5 milliárd dollárnyi részvényt és 1 milliárd dollár hitelt értékesít. A Capital One Financial Corp már eladott 1,55 milliárd dollárnyi papírt. A BB&T Corp. 1,5 milliárd, a KeyCorp 750 millió dollárnyi tőkét mozgósítana a részvényeladásokkal – jelenti a Reuters.

A bejelentések két óriás lépéseit követték: a Wells Fargo és a Morgan Stanley együtt 12,6 milliárd dollárnyi részvényt adott el eddig, amit az utóbbi egy 4 milliárd dolláros hitelcsomag eladásával is "megfejelt".

Az eladásokat tervező pénzintézetek mindegyike a 19 stressz teszten átment cég között található. A U.S. Bancorp, a Capital One és a BB&T az amerikai pénzügyi kormányzat felmérése szerint nem igényel újabb tőkét, ennek ellenére ezek a cégek is eladásba kezdtek.

A KeyCorpnak Washington szerint 1,8 milliárd dolláros tőkeemelésre van szüksége. A Wells Fargónak és a Morgan Stanley-nek viszont további eladásokat kell végrehajtania, mivel a pénzügyi kormányzat szerint összesen 74,6 milliárd dollár forrásra van szükségük.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.