BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentős profit-esés az Allianznál és az ING-nél

Vártnál nagyobb veszteséggel zárta az első negyedévet az Allianz és az ING. Európa piaci értéken számolt legnagyobb biztosító társaságának 97 százalékkal csökkent a profitja a megelőző évhez képest.

 Az Allianz első negyedéves nettó eredménye 29 millió euróra csökkent a megelőző év 1,15 milliárd eurójáról. A Dresdnert 5,1 milliárd euróért a Commerzbank vette meg az év elején –ezzel Michael Diekmann, vezérigazgató ismét a biztosítási piacra koncentrál - ami 395 millió eurós veszteséget okozott a biztosítónak. Az Allianz 752 millió eurós veszteséget szerzett részvény befektetéseken. A német biztosító árfolyama ma 2,1 százalékot esett 74 euróra, az elmúlt egy évben piaci értékének 43 százalékát vesztette el, jelenleg 33,5 milliárd eurót ér.

Az ING Groep 793 millió eurós veszteséggel zárta az idei első negyedévet. Az elemzők 524 millió eurót vártak a legnagyobb holland pénzügyi szolgáltatótól. A társaságnak várhatóan 8 milliárd eurós tőkeerősítésre lesz szüksége, amelyet eszköz eladásból tervez biztosítani, valamint 7000 állást szüntet meg az idén. Az ING árfolyama ma 7,1 százalékot esett.

Pozitív meglepetést okozott viszont a Dexia, amely profitja 13 százalékkal csökkent 251 millió euróra. Az elemzők 88 millió eurós nettó eredményt vártak a világ legnagyobb önkormányzati hitelezőjétől. A Magyarországon is jelenlévő Dexia árfolyama 13 százalékot emelkedett a brüsszeli tőzsdén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.