BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Máris "továbbadja" az állami pénzt a Citigroup

A Citigroup mai bejelentése szerint 45 milliárd dollárt helyez ki új hitelekbe, az összeg gyakorlatilag megegyezik azzal, amelyet a vállalat az amerikai kormánytól a bankokat megsegítő programból kapott.

Februárban még 36,5 millió volt a Citi által kihelyezett hitelek összege. Ez most 45 milliárd dollárra emelkedett, mivel magába foglalja az 5 milliárd dollárnyi önkormányzatoknak juttatott kölcsönöket – jelenti az AP.

A Citigroup 44,75 milliárd dollárt kapott a bankokat megsegítő TARP forrásokból és ezt az összeget gyakorlatilag tovább is adja új hitelek formájában. Emellett a Citi további 1 milliárd dollárt fordít lakossági jelzáloghitelekre és 250 milliárd dollárt jelzálogalapú autókölcsönökre.

Az önkormányzatok és önkormányzati hivatalok, egyetemek és nonprofit kórházak vélhetően nem vehették volna igénybe ezeket a kölcsönöket, ha Washington nem segíti ki a Citit. David Brownstein ügyvezető igazgató szerint ezek a hitelek továbbra is biztonságosak, de a piaci zavarok miatt költségeik magasabbak.

A bank először múlt októberben kapott egy 25 milliárd dolláros tőkeinjekciót, amelyet novemberben újabb 20 milliárd dollár követett. Az eltelt hét hónapban a Citi összesen 200 milliárd dollár értékben helyezett ki új hiteleket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.