BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem elég a mentőöv a bankoknak - Újabb pénz kell!

A Bank of America, amely korábban már 45 milliárd dolláros kormányzati támogatáshoz jutott, további több mint 10 milliárd dolláros tőkepótlásra tarthat igényt. A Financial Times című lap értesülése szerint a Bank of America, a Citigroup és további nagybankok hétfőn egyeztetnek a Federal Reserve-vel a tőkeszükségletről, illetve igyekeznek befolyásolni a most folyó vizsgálatok eredményét.

Az amerikai kormányzat 19 nagybankot érintően végzi azt a stressztűrő tesztnek nevezett vizsgálatot, amelynek során azt akarják felmérni, milyen helyzetbe kerülnének a pénzintézetek, amennyiben a gazdasági feltételek újból rosszabbodnának.

A felmérés eredményét kedden ismertetik a bankokkal, két nappal később pedig a közvéleménnyel. A Bank of Americán kívül a Citigroup is 10 milliárd dollár körüli friss tőkére tarthat igényt a Wall Street Journal értesülése szerint.

A Wells Fargo és a PNC Financial regionális bankok is tőketámogatásra szorulnak.

A szakértők szerint az amerikai bankoknak együttesen további 150 milliárd dolláros tőkepótlásra van szükségük.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.