BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási meglepetés a Société Générale-tól!

A brókerbotrány kapcsán hírhedtté vált Société Générale (SocGen) mai jelentése óriási meglepetést okozott az elemzőknek. A pénzintézet 278 millió eurós veszteséget mutatott ki a leírások és a megnövekedett kockázatok miatt.

A Dow Jones Newswire elemzői 381 millió eurós profitot vártak a francia bank óriástól. Ehhez képest a pénzintézet e megnövekedett kockázati felárak és a leírások hatására ma 278 millió eurós veszteséget jelentett – írja az AFP.

2008 első negyedévében a SocGen még 1,096 milliárd eurós haszonról számolt be. A bank – sok Nyugat-európai riválisával ellentétben – még a tavalyi év utolsó negyedét is pozitívban, 87 millió eurós nyereséggel zárta. Azóta azonban a csaló bróker ügye miatt hírhedtté vált pénzintézetnek a francia állam segítségét kellett igénybe vennie a fennmaradáshoz.

A SocGen tegnap új vezérigazgatót nevezett ki. Frederic Ouda azután veszi át a vezetést, hogy elődje közölte: újabb 1,7 milliárd eurós állami segítséget igényel a bank számára és egyúttal lemond tisztségéről. Az új vezér ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: a piacok még nem normalizálódtak, nem reális ilyen számokról beszélni, de a lehető leghamarabb visszatérnek ehhez a tervhez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.