BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elemzők a BÉT-ről: "A bizonytalanság a legbiztosabb"

A nap egészét tekintve sem számítanak jelentős változásra a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők kedden.

Csáky Attila, az Unicredit Bank Hungary Zrt. kereskedési igazgatója szerint "a bizonytalanság a legbiztosabb" a Budapesti Értéktőzsde részvénypiacán. Ha a forint tovább gyengül, akkor a megelőző napokhoz képest nagyobb korrekció várható az OTP papírok kereskedésében.

Az igazgató megjegyezte: a külföldi piacok diktálnak Budapesten. Az ázsiai tőzsdezárások és az európai határidős jegyzések alapján nyitásban biztosnak látszik az esés. A nap folyamán a kereskedés menete az amerikai nyitástól függ.

Antal Dénes, az MKB Zrt. üzletkötője úgy véli, hogy folytatódik a két napja tartó lejtmenet az OTP vezetésével, hiszen ezt megelőzően a bankpapír volt az élen árfolyamok erősödésében. A bróker szerint így ezen a piacon várható leginkább a profitrealizálás.

Dénes nyitásban 100-150 pontos csökkenésre számít, és az alacsony forgalmú kereskedésben a nap további részében sem vár semmi jót.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 445,52 pontos, 2,94 százalékos csökkenéssel, 14.722,13 ponton zárt hétfőn. Az elemzők várakozásai szerint az index lefelé mozdult a nyitás után, 9 óra után 14.611,78 ponton állt, -0,75 százalékos elmozdulást követően.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.