BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiosztották a tőzsde díjait

A Budapesti Értéktőzsdén ma immáron már az ötödik alkalommal adták át a Kochmeister-díjat. A Budapesti Értéktőzsde 2004 óta olyan tehetséges fiatalokat jutalmaz, akik előre meghatározott, a tőzsdével kapcsolatos témakörökben a legjobb tanulmányokat készítik el.

A díj névadója báró Kochmeister Frigyes, aki 1864-ben vezető szerepet játszott a Budapesti Áru- és Értéktőzsde megalakításában, majd később a Tőzsde első elnökeként éveken át irányította az intézményt.

Az elismerést Mohai György, a tőzsde vezérigazgatója adta át a díjazottaknak, megemlékezve arról, hogy 1990. június 21-én, éppen 19 évvel ezelőtt nyithatta meg újra kapuit a Budapesti Értéktőzsde. A 2009-es, Kochmeister Frigyes emlékének ajánlott pályázatra 22 pályamű érkezett.

Az idei első díjat Jankó László és Tari Szabolcs, a Szegedi Tudományegyetem hallgatói érdemelték ki. Dolgozatuk témája a tőzsdén kereskedett értékpapírosított termékek: certifikátok, és alapok, iletve azok követési hibái.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.