BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengén rajtolhat az amerikai gyorsjelentési szezon

Részvényenként 38 centes veszteséget érthet el az Alcoa a második negyedévben az elemzői konszenzus szerint, ez valamivel kedvezőbb, mint a tavalyi utolsó negyedben elért 1,49 dolláros, és az idei első negyedben produkált 61 centes veszteség.

Az Alcoa eredményét az aluminiumárak alakulása tartja nyomás alatt. Az ipari fém tőzsdei árfolyama nagyjából az előzőz év átlagának fele jelenleg.

Az Alcoa csökkentette termelésének volumenét, elbocsátott 13500 embert, és egyik üzletrészét is értékesítette a válság hatására. Ennek ellenére elemzők szerint még mindig az a legfontosabb kérdés, hogy képes-e az Alcoa további költségcsökkentő intézkedésekre.

Az amerikai benchm,ark tőzsdeindexek a tegnapi kereskedést 1,5-2 százalékos mínuszban zárták, nincs tehát túl jó hangulatban a piac a gyorsjelentési szezon kezdete előtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.