BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Most érdemes részvényt venni! Vásárlásra buzdítanak az elemzők

A Credit Suisse elemzői nyilvánosságra hozták a következő hónapokra ajánlott befektetési stratégiájukat. A szakértők véleménye szerint itt eljött az idő a portfóliók átrendezésére, és a részvények részarányának növelésére. Az S&P 500 index év végi célértékét a februárban prognosztizált 920-ról 1050 pontra emelték.

A szakértők a részvénypiacok várható felfutását több tényező együttes hatásától várják. Véleményük szerint a gazdasági környezet javul. Ennek egyik legfontosabb jele, hogy a vállalatok és bankok által közzétett második negyedéves gyorsjelentések az elemzői várakozásokat felülmúlták. Így várhatóan bővülnek a hitellehetőségek a piacon, és megindul az amerikai vállalatok költekezése.

 

Az amerikai Institute for Supply Management (Készletgazdálkodási Intézet) által minden hónapban közzétett index, és az annak részét képező készletek/beérkező megrendelések mutató annyira alacsony szinten áll, hogy a közeljövőben 10%-os növekedés várható az ipari termelésben az elmúlt év azonos időszakához képest.

 

 

A Credit Suisse elemzői szerint a részvények jelenleg nem számítanak túlárazottnak, a múltbeli P/E ráták vizsgálata alapján. A jövő évre az elemzők 17%-os profitnövekedést jósolnak az amerikai vállalatok átlagában, így ez lesz várhatóan a részvénypiaci drágulás legfőbb hajtóereje.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.