BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

200 milliárd forintos csalásban bűnös a bankár

A Credit Suisse volt bankárát bűnösnek mondta ki a bíróság csalás elkövetésében, miután olyan kockázatos befektetésekre vette rá a befektetőket, amelyek 1 milliárd dollár összegű veszteséghez vezettek.

A New York-i esküdtszéknek alig egy napi tárgyalásra volt szüksége ahhoz, hogy elmarasztaló ítéletet mondjon Eric Butler ügyében – tudósít a BBC.

Vádlott-társa, Julian Tzolov, már korábban bűnösnek mondta magát.  Butler 45 évig terjedő börtönbüntetésre számíthat, vádlott-társára enyhébb ítéletet szabhatnak ki, mert vállalta, hogy segít az ügyészeknek és vallomást tett a Credit Suisse-nél dolgozó volt kollégája ellen.

Tzolov és Butler magas kockázatú, másodlagos befektetéseket értékesítettek el úgy, hogy azokat biztonságosként mutatták be az ügyfeleknek – mindezt a magasabb jutalékért. Ügyleteik 2007 végén kezdtek feltűnni, amikor az amerikai ingatlanpiac megroppant és napvilágra kerültek a rossz a sub-prime jelzálog hitelek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.