BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A bankárfizetésekről tárgyal az EU – Kétséges a siker

A tagállamok közötti nézeteltérések miatt kétséges a sikere annak a rendkívüli uniós csúcsértekezletnek, amelyet szeptember 17-én tartanak a nemzetközi pénzügyi rendszerben szükséges reformlépésekről.

A Nicolas Sarkozy francia elnök nyomására megszervezett egynapos brüsszeli találkozón az egy héttel későbbi pittsburghi G20-csúcson képviselendő európai álláspontot kellene kialakítani. Párizs további szigorításokat akar elérni a tavaly őszihez hasonló pénzügyi válságok megelőzése, a kockázatvállalás korlátozása érdekében. London elutasító magatartása miatt azonban ezt nem lesz könnyű uniós állásponttá emelni.

A francia elnök által kedden megfogalmazott elvárásokhoz – amelyeket Sarkozy globális szinten is szeretne elfogadtatni – azonnal csatlakoztak az ország legnagyobb pénzintézetei, köztük a BNP Paribas, a Société Générale és a Crédit Agricole.

A tavaszi G20-találkozón kitűzött céloknál szigorúbb paktum egyebek mellett azt irányozza elő, hogy a brókerek bónuszainak a kifizetését három évre kell elnyújtani, harmadát részvényekben kell teljesíteni, és a teljes összeg átutalásához szigorú hosszú távú teljesítményelvárásoknak szükséges megfelelni.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.