BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kormány feladata a bónuszok visszaszorítása – Hárít az FSA

A brit pénzügyi felügyelet (FSA) a kritikus véleményeket követően közölte: nem tartozik a hatáskörébe a banki vezetők prémiumainak csökkentése, ez ugyanis a kormány feladata.

Mint arról tegnap a The Times nyomán beszámoltunk, a brit pénzpiac felügyeletét ellátó Financial Services Authority (FSA) jelentősen enyhítette a bónuszokkal kapcsolatos szabályozás szigorát most benyújtandó törvényjavaslatában.

Nem valósul meg az a javaslat, mely szerint a bónuszokat több éven keresztül kétharmaddal csökkentenék. Nem lesz semmi abból a tervből sem, ami a menedzserek prémiumait a cég egészének teljesítményéhez igazította volna.

A döntés felülvizsgálatára a City lobbi hadjáratát követően került sor. A pénzügyi felügyeletet a piac figyelmeztette: ha túl szigorú szabályozást alkotnak, a cégek a kedvezőbb feltételeket kínáló országokba helyezhetik át székhelyüket.

A szervezet vezetője most leszögezte: nem helyénvaló, hogy az FSA társadalmi okokra hivatkozva korlátozza a banki vezetők fizetését. Hector Sants ugyanakkor hozzátette, hogy folytatják az újraszabályozást a most elkészített új szabálykönyv alapján, hiszen a politika világossá tette, hogy szigorítást vár a prémiumok terén.

Sants tagadta, hogy „felvizezték” volna a korábbi törvényjavaslatot és a változásokat azzal magyarázta, hogy azok segítségével egyszerűbb lesz annak végrehajtása.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.