BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó pozícióból várja a kamatdöntést a forint

Jelentősen erősödött a forint az euróval szemben hétfőn reggel, egy euró fél tízkor 268,70 forintot ért, míg a legutóbbi budapesti kereskedési napon, a múlt hét szerdán késő este 271,22 forint volt az árfolyama.

A magyar piac múlt hét csütörtök-pénteki zárva tartása idején a forint tovább erősödött a nemzetközi piacokon, ennek megfelelően erősen kezdett hétfőn reggel - mondták el a kereskedők.

Az eurót kora reggel 268 forint körül jegyezték, a nyitás után azonban erről a szintről kissé gyengült az árfolyam.

A hétfői nap legfőbb eseménye a monetáris tanács kamatdöntő ülése lesz. A piac 50 bázispontos kamatcsökkentésre számít, néhány elemző azonban ennél nagyobb mértékű csökkentést vár.

Ha ez utóbbi variáció valósul meg, az gyengítheti a forintot, hiszen ezzel a lépéssel a Magyar Nemzeti Bank erodálja a korábbi kamatelőnyt. A várakozásoknak megfelelő, 50 bázispontos kamatcsökkentés esetén viszont a forint várhatóan a jelenlegi erős szinten marad - vélik a kereskedők.

A dollár árfolyama 187,90 forintra csökkent a múlt hét szerdai 193,00 forintról.

A dollár az euróval szemben a szerda délutáni 1,4170-ről 1,4291-re gyengült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.