BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel 1,6 millió darab saját részvényt adott el az OTP az EBRD-nek

Az OTP Bank Nyrt. a 2009. július 9-én megkötött részvény adásvételi szerződés alapján 1.585.559 darab OTP törzsrészvényt értékesített az EBRD részére a szabályozott piacon kívül - közölte a magyar hitelintézet a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán.

A tranzakció után a bank saját tulajdonában lévő OTP részvények állománya 2.185.199 darabra csökkent. A csoporttagoknál lévő részvények darabszáma a 2009. június 29-i állapot szerint 2.098.560. A saját részvény állomány mindösszesen 1,5 százalék a közlemény szerint.

Az OTP Bank és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) július 10-én jelentették be, hogy a londoni székhelyű fejlesztési bank piaci feltételek mellett 200 millió euró alárendelt kölcsöntőkét nyújt az OTP-nek, további 20 millió euró értékben pedig OTP-részvényeket vásárol.

Az ügyletről további részleteket nem tettek közzé. Az akkori közlés szerint az EBRD már eddig is az OTP Bank intézményi befektetői közé tartozott, az akvizícióval 2 százalékra növeli részesedését.

Az OTP részvények tőzsdei árfolyama a július 9-i szerződéskötéskor 3.150 forint volt, szerdán záráskor 4.550 forintot értek a bank papírjai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.