BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ötezer forint fölött az OTP! Utoljára 10 hónapja volt itt az árfolyam

Az OTP részvények árfolyama 5000 forint fölé emelkedett kedd délelőtt a Budapesti Értéktőzsdén. Utoljára tavaly októberben volt ilyen magasan a bankpapír ára.

A vezető hazai lakossági bank részvénye kora délelőtt még mínuszban állt, de bő másfél órával a nyitás után meredeken emelkedni kezdett az árfolyama, és fél 12-kor már 5045 forinton, 0,8 százalékos pluszban forgott.

A többi blue chip egyelőre vegyesen szerepel. A Mol 2 százalékot erősödött, 14680 forinton forog, a Richter pedig 0,8 százalékos pluszban 39500 forinton áll - ez több mint másfél éves rekord. A Magyar Telekom viszont 0,5 százalékkal 752 forintra süllyedt.

A BUX 0,73 százalékos pluszban, 19557,8 forinton állt dél előtt fél órával, a 14 milliárd forintot meghaladó forgalom nagy részét az OTP részvényei adták.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.