BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább emelkedik a BUX – Újra száguld az OTP

A Fed pozitív gazdasági előrejelzése miatt erősödött a válság enyhülésébe vetett hit nemzetközi tőkepiacokon, és ez a pesti parkett teljesítményén is látszik. A BUX index 2,58 százalékos, 466,05 pontos emelkedés után 18 537,89 ponton állt nem egészen két órával nyitás után. A nap eddigi részének forgalma 14,8 milliárd forint volt, így várhatóan már délre meghaladhatja az év eddigi részének átlagát, a 19,9 milliárd forintot.

A kora délelőtti órák legjobban teljesítő részvénye az FHB volt. A bank ma reggel hozta nyilvánosságra első féléves jelentését, amelyben az egy évvel korábbinál 17,6 százalékkal magasabb, 5,8 milliárd forintos eredményről számolt be. A hitelintézet papírjai 11,98 százalékos erősödés után 925 forinton álltak.

 

 

A vezető részvények közül a legjobb az OTP volt. A bankpapírok 4,19 százalékos emelkedés után 4 897 forinton álltak tizenegy előtt pár perccel. A hitelintézet részvényeinek délelőtti forgalma 13,5 milliárd forint volt, ami több mint kilencven százaléka a teljes parkett forgalmának.

 

A gyógyszercégek sem panaszkodhattak délelőtti teljesítményükre. A Richter papírjainak árfolyama 0,69 százalékos erősödés után 36 150 forinton állt nem sokkal tizenegy előtt. Az EGIS részvényeiért ugyanekkor 2,19 százalékos drágulás után 20 950 forintot adtak.

 

A Magyar Telekom és a Mol is erősödött a reggel folyamán. Az olajcég papírjaival 1,32 százalékos növekedés után 13 780 forinton kereskedtek, míg a kommunikációs vállalat részvényeiért 1,18 százalékos drágulás után 683 forintot adtak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.