BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Végre összeszedte magát a forint!

Kissé erősödött a forint pénteken reggel a bankközi piacon; az euró árfolyama a csütörtök késő délutáni 270,18/87-ről pénteken tíz óra után nem sokkal 269,15/49-re változott.

A forint csütörtökön kora délután 271,59-es árfolyamig gyengült az euróval szemben Bánfi Tamás, a monetáris tanács tagja Reuters-nek adott, alacsonyabb kamatszintet sürgető interjúja, valamint a Standard & Poor''s magyar bankrendszerről szóló, a gazdaság szerkezeti gyengeségeit taglaló elemzése hatására.

Az árfolyam délután hat óra körül már 270,18/87-re korrigált. Ez az erősödés folytatódott péntek reggel.

Üzletkötők csendes, kis forgalmú kereskedésről számoltak be. A forint erősödéséhez az is hozzájárult, hogy a dollár az éjszaka folyamán tovább gyengült az euróhoz képest, tükrözve a kockázatvállalási kedv fokozódását - vélekedtek.

Szakértők szerint a forint-euró árfolyam a 269-271-es sávban oldalazhat pénteken.

A nap folyamán publikálandó makroadatok meghatározóak lehetnek, bár az egyik elemző megjegyezte: a közzétételek hatása a válság kezdete óta nehezen kiszámítható, az árfolyamok reakciója sokszor ellentmond a tankönyveknek.

A forint a dollárhoz képest is erősödött: az árfolyam tíz óra után nem sokkal 187,78 volt, szemben a csütörtök késő délutáni 189,58-al.

Folytatódott a dollár euróval szembeni gyengülése, a kurzus péntek tíz óra körül 1,4333-ra emelkedett a csütörtök délutáni 1,4266-ról.

A forint enyhén erősödött a svájci frankkal szemben is: a tegnap délutáni 177,87-ről 177,27-re.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.