BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kezd magához térni a forint - Visszapattant a lélektani határról

A kedd kora délutáni mélypont után tőzsdezárásra magához tért a forint árfolyama a bankközi devizapiacon.

Miután kedden a londoni bankszünnap után felpörgött a kereskedés, az eladások csaknem a 275-ös lélektani határig lökték a forintot. A hazai deviza azonban fél ötre már magához tért, ekkor már "csak" 273,17 forintot ért egy euró.

A dollárral és a svájci frankkal szemben is erősödött a magyar forint: az előbbit 190, 82-ön, az utóbbit 180,26-on jegyezték, azaz csak másfél forintot volt képes javítani a magyar deviza.

Elemzők szerint a héten nagyobb forgalom várható a devizapiacon, de élesebb árfolyam kilengésre a kereskedők nem számítanak. Alapvetően kivárásra rendezkedik be a piac néhány fontosabb amerikai makrogazdasági adat délutáni megjelenéséig.

A forinttól mérsékelt gyengülést várnak, 271,50-272,00 forint feletti euró árfolyamokkal. Folytatódik a forint lassú ütemű gyengülése a lengyel zlotyval szemben is, a két deviza közötti csökkenő kamatkülönbözet miatt. A zloty/forint kedden délelőtt 66,66-nál állt a hétfői 66,35 körüli szint után.

 A költségvetés esetében nem számítanak meglepetésekre a piacon, bár számos bizonytalansági tényezőt látnak a büdzsében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.