BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lázban a részvénypiac: Mi várható ma a BÉT-en?

Enyhén pozitív tartományban nyithat kedden a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, nap közben azonban módosulhat az irány.

Rózsa Balázs, az OTP tőzsdei műveletek osztályának vezetője szerint enyhe pluszban nyithat a BÉT, majd nap közben az európai piacok viselkedése szabhat irányt a magyar börzének.

Kiemelte, hogy a kínai tőzsde, amely jelentős visszaesésével az utóbbi napokban "lázban tartja" a piacokat, kedden sem tudott fölfelé korrigálni. Hozzátette, hogy a többi piacon is a levegőben lóg a negatív korrekció lehetősége, Véleménye szerint a következő napokban eldőlhet, hogy elérkezett-e a nagyobb profit kivét ideje, vagy pedig egy kisebb csökkenés után a befektetők ismét visszaveszik a részvényeket. A szakember megjegyezte, hogy a szeptember "történelmileg" gyenge hónapnak számít a tőzsdék történetében.

A BUX 26,03 pontos, 0,13 százalékos emelkedéssel, 19.389,94 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 22,6 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott. 

A Mol 360 forinttal, 2,48 százalékkal 14.900 forintra erősödött. Az OTP részvények ára 30 forinttal, 0,62 százalékkal 4.900 forintra nőtt. A Magyar Telekom árfolyama 11 forinttal, 1,41 százalékkal 769 forintra csökkent. A Richter papírok árfolyama 950 forinttal, 2,44 százalékkal 38.050 forintra esett, szektortársa, az Egis 210 forinttal, 1,07 százalékkal 19.910 forintra erősödött.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.