BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Éves csúcson a forint a dollárral szemben

A magyar deviza továbbra is meglepően jól teljesít a bankközi piacon

Komoly erősödést könyvelhetett el a forint csütörtök délutánig: fél ötkor a svájci frankot 176,45 forintért, az eurót 266,65 forintért jegyezték, ami több mint fél százalékos erősödést jelent az uniós fizetőeszközzel szemben.

A dollárral szemben azonban éves csúcsot döntött a magyar deviza: az amerikai fizetőeszközt csütörtök délután fél ötkor 181,05 forinton jegyezték, amelyre utoljára csak 2008-ban volt példa.

A dollár mélyepülésében komoly szerepet játszott a brit The Independent cikke, amely ismeretlen forrásokra hivatkozik, és arról számolt be mai kiadásában, hogy az Arab-öböl menti országok egyeztetéseket folytattak Oroszországgal, Kínával, Japánnal és Franciaországgal azon kérdésben, hogy a dollár helyett egy valutakosárhoz kössék az olaj kereskedését, bár a váltás a következő 9 évben menne végbe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.