BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengüléssel nyitott a forint

A forint sokadszorra rácáfolva az elemzői várakozásokra, gyengüléssel nyitotta a hetet.

Habár neves piaci elemzők erősödést vártak a magyar devizától, a forint jelentős gyengüléssel kezdte a hetet. Az eurót hétfőn délelőtt 267,1 forinton jegyezték, szemben a péntek délutáni 265,7-es árfolyammal.

Az amerikai dollárt 177,5 forinton, a svájci frankot  176,3 forinton jegyezték hétfőn délelőtt.

Mint az devizatérképünkön is látható, a forint minden régióban használatos valutával szemben vesztett értékéből, kivéve a lengyel zlotyit.

A zloty is várhatóan a 4,15-4,40/eurós sávon belül mozog a héten. Elemzők viszonylag gyengének tartják ahhoz képest, hogy az euró erősödik a dollárhoz viszonyítva.

A cseh korona várhatóan a mostani szintje közelében alakul a héten, pozitív irányzattal, miután a parlament pénteken jóváhagyta a jövő évi költségvetést.

A forint pénteken 0,68 százalékkal gyengült, a zloty 0,37 százalékkal rosszabbodott, a cseh korona 0,29 százalékkal javult az euróval szemben.

További piaci adatokhoz kattintson ide!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.