BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megérkezett az első fecske

A legnagyobb amerikai bank, a JPMorgan az elemzői várakozásokat felülmúló teljesítményről számolt be. Ugyanakkor a lakossági hitel üzletágban továbbra is jelentős veszteséget könyvelt el a pénzintézet.

A JPMorgan mai jelentése nyitotta a bankok harmadik negyedéves beszámolóinak időszakát. A nagyok között is az első pénzintézet 3,6 milliárd dolláros profitot jelentett, de egyúttal megduplázta a bedőlt lakossági hitelek finanszírozására félretett tartalékait – tudósít az AP.

A jelzáloghitel csődökre 3,99, a hitelkártya veszteségekre 4,97 milliárd dollárt különített el a vállalat. A JPMorgan hitelkártyákhoz kötődő veszteségei meghaladják a 10 százalékot.

"A hitelköltségek magasak és várhatóan ez így is marad a lakossági hitel- és a hitelkártya üzletágban" – kommentálta az eredményt Jamie Dimon. A cég bizonytalannak látja a gazdaság rövid távú teljesítményét, de ez nem lombozta le a befektetőket. A parketteken a befektetési banki szektor jó teljesítményére figyeltek és arra, hogy a JPMorgan az elemzők 52 centes várakozásai helyett részvényenként 82 centes hasznot termelt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.