BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bármi feldobhatja az OTP árfolyamát – BÉT, várakozások

Nulla körüli nyitást, kivárást a délutáni amerikai adatokra, illetve egyértelmű emelkedést egyaránt várnak pénteken a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője emelkedést vár a nemzetközi piacok optimizmusára alapozva. A kereskedő úgy véli, az Egis profit-figyelmeztetésére nem figyel a piac, annyi történhet, hogy legfeljebb nem esik a gyógyszerpapír árfolyama. Az OTP-vel kapcsolatos bármilyen hír a bróker szerint az OTP árfolyamának emelkedését eredményezi, így nem befolyásolja a bankpapír árának mozgását az a tény sem, hogy az OTP csütörtökön bejelentette: 700 millió euró hitelt visszafizetett az államtól a 2009. március 26-án kötött szerződés szerint felvett 1,4 milliárd euró kölcsönből.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője nulla körüli nyitást vár a budapesti parketten, az irányt pedig délután az amerikai munkaerő-piaci adatok adják meg. Az Egis profitfigyelmeztetése negatív hatással lehet nem csak az Egisre, de szektortársára, a Richterre is - mondta az elemző. Hozzáfűzte: a másik nagy gyógyszergyár is a jövő héten teszi közzé a gyorsjelentését, és várhatóan az elemzői konszenzus alatti eredményről számol be.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 177,35 pontos, 0,87 százalékos emelkedéssel, 20.465,75 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 25,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A Mol árfolyama 210 forinttal, 1,42 százalékkal 15.010 forintra erősödött, 2,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 55 forinttal, 1,02 százalékkal 5.435 forintra nőtt, forgalmuk 19,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,13 százalékkal 750 forintra csökkent, forgalma 1,1 milliárd forint volt. A Richter papírok árfolyama 300 forinttal, 0,72 százalékkal 41.800 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,5 milliárd forintot ért el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.