BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

ING: "Izgalmas" időszak következik

Az ING erőteljes váltással pozitívra fordította harmadik negyedéves eredményét az állami támogatást és az átalakítás megkezdését követően.

A harmadik negyedévben az ING 499 millió eurós profitot jelentett az előző év azonos időszakában mért 478 millió eurós veszteséggel szemben. A vállalat tavaly 10 milliárd eurós állami támogatásban részesült, a mostani eredmények a cég szerint a magasabb kamatoknak és bevételnek, valamint a költségcsökkentő lépéseknek köszönhetőek – tudósít az AFP.

A holland banki és befektető cég a második negyedévben 71 millió eurós nettó profitot jelentett, ez 96,3 százalékos csökkenés az előző év hasonló időszakához képest.

Egy év alatt a konszern több mint 1 milliárd euróval csökkentette működési költségeit, a harmadik negyedévre az alkalmazottak száma 10 239 fővel csökkent. Ezzel a cég közlése szerint máris felülmúlták az egész évre tervezett leépítési keretet, amely 7 ezres csökkentést tartalmazott.

A nettó eredmény 778 millió eurót tett ki, miközben az eszközállomány értéke a jelzáloghitelek és ingatlanpiaci leértékelések miatt 882 millió euróval csökkent. Az ING a múlt hónapban közölte, hogy értékesíti biztosítási üzletágát, az eladástól 7,5 milliárd eurót remél, amelyből 5 milliárd eurót az állami támogatás visszafizetésére fordít.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.