BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb állami tőkeinjekció az ABN Amro és a Fortis részére

A holland állam újabb 3 milliárd euróval segíti a korábban már állami ellenőrzés alá vont ABN Amro és a belga Fortis bank hollandiai egységét. Az újabb hitelnyújtás a két pénzintézet további integrációja miatt szükséges.

A holland pénzügyminiszter júniusban egy 2,5 milliárd eurós hitelcsomagot jelentett be a két pénzintézet számára, az akkori indoklás szerint azok önálló további működésének biztosítására.

 - Nem szorulnának további állami segítségre a holland bankok egy esetleges újabb súlyos gazdasági visszaesés esetén sem - derült ki abból a vizsgálatból, amelyet a központi bank végzett néhány hónapja meghatározó hollandiai pénzintézetek tizenötös csoportján.

Két pénzintézet, az átalakuló ABN Amro és a Fortis esetében azonban nem zárható ki az újabb állami pénzszükséglet - derült még ki a jelentésből. Utóbbi bankokat tavaly októberben összesen 16,8 milliárd euróért lényegében állami tulajdonba vették, míg három másik intézet (ING, Aegon és SNS Reaal) további jelentős tőkeinjekciót kapott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.