BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adathalászok támadják az Erste Bank ügyfeleit

Több hullámban adathalász támadás zajlik az Erste Bank Hungary Nyrt. ügyfelei ellen – figyelmezteti honlapján netbankos ügyfeleit a pénzintézet.

A csalók az [email protected], a [email protected], és az [email protected] hamisított címekről leveleket küldenek a bank nevében, és arra szólítják fel a címezetteket, hogy adják meg NetBank, TeleBank, illetve bankkártya adataikat.

A bank felhívásában tudatta, hogy elektronikus levélben soha nem kéri ügyfeleitől az internetes bankoláshoz használt azonosítóik, jelszavaik, kódjaik vagy bármilyen más banki adataik megadását, illetve megerősítését.

A pénzintézet arra kéri azon ügyfeleit, akik már megadták valamely azonosítójukat a hamis levelekből megnyitott linkeken, hogy haladéktalanul hívják fel az Erste TeleBankot, ahol megteszik a szükséges intézkedéseket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.