BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengüléssel reagált a forint az inflációs adatra

Enyhe gyengüléssel reagált a forint pénteken a fogyasztói árak novemberi alakulására, az euró az adatközlést követően 272,10-273,10 forint volt, míg előtte 271,50/80 forint az átlagosnál gyengébb forgalmú bankközi piacon. Csütörtökön délután 271,74 volt a jegyzés.

A fogyasztói árak 5,2 százalékkal haladták meg novemberben az egy évvel korábbit és 0,3 százalékkal emelkedtek októberhez képest a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) péntek reggel publikált adatai alapján. Londoni elemzők átlagosan 5 százalékos 12 havi inflációt vártak novemberre.

A pillanatnyi devizaárfolyamokról itt tájékozódhat!

Az MTI által megkérdezett devizakereskedők átmenetinek gondolják a forint délelőtti gyengülését, szerintük a magyar fizetőeszköz jegyzése pénteken napközben a 270 forintos euró felé veheti az irányt a kedvező nemzetközi befektetői környezet hatására.

A dollár pénteken délelőtt 184,50 forinton állt a csütörtök délutáni 184,20 forint után, a svájci frank jegyzése 180,30 forintra változott az előző napi 179,70 forintról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.