BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már kevesebbel is beérik a pénzügyi területen dolgozók

A OneWire.com felmérése szerint a legtöbb, pénzügyi területen állást kereső amerikai szakember akár a korábbi fizetésénél alacsonyabb összegért is munkát vállalna.

Az elemzés azt mutatja: az Egyesült Államokban a megkérdezett pénzügyi szakértők 79 százalékának hosszabb ideig kell várnia, míg állást talál. Így nem meglepő, hogy 57 százalék elfogadna egy olyan állást is, amely kevesebbet fizet, mint előző munkahelye – idézi a OneWire felmérését a Reuters.

Ennek ellenére a többség úgy gondolja, a korábbival megegyező vagy magasabb bérért talál munkát, a megkérdezettek kétharmad pedig abban reménykedik, hogy a következő fél éven belül új állást talál.

A recesszió az általános megítélésen is érezteti hatását: a megkérdezettek 41 százaléka a két évvel ezelőtti véleményével ellentétben most már nem tekinti kedvező karrierlehetőségnek a pénzügyi pályát.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.