BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mi várható ma a tőzsdén?

Kis forgalomra, enyhe ármozgásokra számítanak a szakértők a Budapesti Értéktőzsdén, a piac irányát tekintve azonban nem egységesek az előrejelzések.

Kovács Attila, az OTP Bank üzletkötője kis forgalom mellett az árfolyamok lefelé csorgását valószínűsíti. Megjegyezte hogy az elmúlt időszakban a befektetők - az alapkezelőktől a háziasszonyokig - a dollár gyengülésére játszottak. Az utóbbi napokban azonban fordult a helyzet, a dollár erősödni kezdett, ami miatt a nyersanyagárak jelentősen estek, és már csak a részvénypiacok tartják magukat. A kereskedő nem tart kizártnak egy nagyobb visszaesést a tőzsdéken, akár még karácsony előtt.

A CIB Bank elemzése szerint Európában a német ZEW konjunktúra-index keltheti fel a befektetők érdeklődését, az Egyesült Államokban pedig ipari termelési adatot és tőkeáramlási statisztikát közölnek kedden. Ha az adatok nem okoznak jelentős meglepetést, a hétfői emelkedő trend továbbra is kitarthat a piacokon. Ezen kívül a héten ismét összeül az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed nyíltpiaci bizottsága - egy évvel a nulla százalékos kamat 2008. végi meghirdetését követően - a kamatdöntés előtt kivárás jellemezheti a piacokat. 

A BUX 114,77 pontos, 0,55 százalékos emelkedéssel, 21.054,37 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 9,5 milliárd forint volt, a vezető részvények közül a gyógyszerpapírok veszítettek értékükből, a többi nyereségben fejezte be a kereskedést.

A Mol 295 forinttal, 1,87 százalékkal 16.045 forintra erősödött, az OTP részvények ára 67 forinttal, 1,23 százalékkal 5.517 forintra nőtt. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,27 százalékkal 739 forintra emelkedett. A Richter papírok árfolyama 600 forinttal, 1,37 százalékkal 43.300 forintra csökkent, a másik gyógyszeripari részvény, az Egis 75 forinttal, 0,39 százalékkal 18.950 forintra gyengült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.