BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nincs rossz hír a parketteken

A fontosabb amerikai mutatók és az európai indexek is felfelé indultak ma, miután a befektetők örömmel fogadták az Egyesült Államokból érkező kiskereskedelmi adatot. A tengerentúlon az árfolyamok az idei legmagasabb szintre emelkedtek, mivel nincs rossz hír, amely csökkentené az optimizmust.

A Dow Jones 0,1 százalékot, az S&P 500 és a Nasdaq 100 0,2 százalékot erősített ma a nyitás után. A japán Nikkei szintén 1,3 százalékos emelkedést követően augusztus óta nem látott magasságban zárt. Délután a DAX 0,7 százalékot, a CAC 0,8 százalékot emelkedett. A dollár gyengült, az árupiacon ezzel párhuzamosan emelkedtek az árak, a kőolajjal 78 dollár fölött kereskedtek ma.

Részletes piaci adatokért kattintson ide!

A befektetők két pozitív adatnak is örülhetnek ma: tovább növekedett a japán ipari termelés és az amerikai kiskereskedelem forgalma november elsejétől december 24-ig 3,6 százalékot növekedett. A befektetők a következőkben az olaj készletek nagyságával kapcsolatos adatokat figyelik és rajta tartják a szemüket a légitársaságokon is a pénteki meghiúsult terrortámadást követően.

Jelenleg egyetlen rossz hír sem zavarja meg a hangulatot és az AP által megkérdezett elemzők szerint ez 2009 utolsó két napján is így maradhat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.