BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rossz kilátások a devizahiteleseknek - Ma a 280-at is elérheti az euró

Tovább folytatódik a forint gyengülése: elemzők szerint nem lehetetlen, hogy a forint árfolyama a 280-as szintet is átlépi az euróval szemben.

A Fed jelzése  miszerint jövőre véget ér a likviditást ösztönző programja, mellett a feltörekvőket érzékenyen érintette Görögország újabb leminősítése is csütörtökön. A forint ezért gyenge szinten ragadt. Az euró 279,85 forintba került délután, innen valamelyest korrigált, 276,7 forintra, a dollárért 194,9, míg a svájci frankért 185,76 forintot kértek.

Péntek reggel is folytatódott a negatív trend: fél kilenckor a forint árfolyama az euróval szemben már 277,78-on állt, de történtek jegyzések a 278 HUF/EUR szint felett is. Elemzői véleméyek szerint péntek estére akár a 280-as szintet is átlépheti a forintárfolyam az euróval szemben.

A pillanatnyi forintárfolyamot itt megtekintheti!

A dollárt péntek reggel 193,64 forinton jegyezték reggel a bankközi devizapiacon, 1,44-es USD/EUR árfolyam mellett, míg a svájci frankért 185,51 forintot, a japán jenért 2,1539 forintot kellett fizetni. A távol keleti deviza árfolyamára pozitívan hatott a japán jegybank kamatdöntése is.

További piaci adatokért kattintson ide!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.