BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas profit és kétszer akkora bérfizetés a JP Morgannél

A JP Morgan mai közlése szerint a tavalyi évben 11,7 milliárd dollárnyi profitot gyűjtött és ugyanezen időszak alatt 26,9 milliárd dollárt fizetett ki bérként és fizetésként.

2009 utolsó negyedévében a JP Morgan 3,3 milliárdos profitot gyűjtött, szemben a 2008 azonos időszakában jelentett 702 millió dollárral. A teljes éves profit 11,7 milliárd dollár, míg az előző évben a haszon csak 5,6 milliárd dollár volt. Kiemelkedően teljesített a befektetési banki üzletág, amely önmagában 6,8 milliárd dollárt termelt ki.

A bérek és bónuszok 26,9 milliárd dollárt tettek ki az elmúlt évben, Jamie Dimon, a bank elnök-vezérigazgatója a BBC által idézett nyilatkozatában elismerését fejezte ki az alkalmazottaknak, akik szavai szerint segítettek egészségesen tartani a céget. Dimon ugyanakkor elismerte, hogy a pénzintézet képességeihez képest nem nyújtotta a maximumot.

A JP Morgan 25 milliárd dollár kapott a bankokat segítő TARP keretében, de az állami pénzeket teljes egészében visszafizette 2009 júniusáig.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.