BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két és fél havi szintről gyengül a forint- Óriási érdeklődés az ÁKK aukción

Két és fél hónapos csúcsra erősödött a forint a kedd reggeli bankközi devizapiacon, de délutánra valamelyest visszakorrigált az árfolyam.

 Az euró ára 267,39 forintra süllyedt, vagyis arra az értékre, ahol novemberben járt az árfolyam.

Délután viszont 269,28 forintra drágult a közös pénz. A dollár ára a reggeli 185 forintról emelkedett 186,6 forintra, míg a svájci frank jegyzése 180 és 181,2 forint között ingadozott.

A térség devizái is enyhén gyengültek kedd délután: a lengyel zloty jegyzése 4,06-os szintről 4,08-ra nőtt az euróval szemben, míg a cseh korona árfolyama 26,1-ről 26,22-re ugrott a közös pénz ellenében.

A jó napközbeni hangulatot igyekezett kihasználni az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) amely 3 hónapos (D100414) diszkontkincstárjegy aukciójára 41 milliárd forintot keretet hirdetett meg, viszont olyan magas volt az érdeklődés, hogy azt 10 milliárd forinttal ki kellett bővíteni: összesen 230 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, ráadásul az aukciós átlaghozam újra 6 százalék alá süllyedt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.