BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kína olajszomja megemelte az árat

Az olaj ára ma 83 dollár fölé emelkedett, miután Kína közölte, hogy decemberben rekord mértékűre emelkedett az ország olajimportja.

A februári jegyzésű nyersolaj ára ma 83,55 dollárra emelkedett a szingapúri kereskedelemben délután, miután Kína közölte, hogy decemberben 14 százalékkal emelkedett az ország olajimportja és ezzel rekord magasságot ért el. A vártnál jobb hír segített csökkenteni az amerikai munkanélküliségről szóló jelentés okozta depressziót.

Szintén hozzájárult az olaj árának emelkedéséhez a dollár gyengülése, mivel a befektetők az árupiacot választják, ha az infláció emelkedésétől tartanak – tudósít az AP.

A nyersolaj árfolyama a múlt hónapban 20 százalékkal emelkedett, mivel a szokatlanul hideg tél Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában is megnövelte az olajtermékek iránti keresletet. Ugyanakkor a kínálatot fenyegették a nigériai militánsok, akik megtámadták a Chevron ottani vezetékét és ezzel napi 20 ezer hordós kiesést okoztak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.