BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magához tért a forint

A reggeli kisebb megingás újra magára talált a hazai fizetőeszköz kurzusa. Az európai közös valutával szembeni árfolyam a hajnali 271,5 körüli szintről egészen a 273 forintot szint közelébe gyengült 10 órára. Ezután újra izmosodni kezdett az árfolyam, háromnegyed tizenkettő körül 271,87 forintot adtak egy euróért.

Hasonló képet mutat a többi vezető deviza kurzusa is. A dollár a hajnali 193 forint körüli szintről előbb 194,5-ig gyengült, majd dél körül 193,27 forintot adtak a dollár egységéért. Ugyanekkor egy svájci frank 184,69, száz japán jen pedig 215,8 forintot ért.

Elemzői vélekedések szerint a forint árfolyamát továbbra is a hónapokkal ezelőtt kialakult 270 forintos euró árfolyam környékén alakul majd, főleg a nemzetközi kockázatvállalás mértékének függvényében. A következő napokra azt várják a szakértők, hogy 270 forint felett néhány forint széles sávban ingadozik majd a hazai fizetőeszköz. A kereskedők szerint a devizapiacok is és a jegybank is meg van elégedve a 270 forint körüli euró árfolyammal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.