BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem zavartatták magukat a befektetők – Indul a szezon

Ma indul az amerikai gyorsjelentési szezon, az első fecske hagyományosan az Alcoa lesz, amely ma zárás után teszi közzé negyedik negyedéves számait – tudósít a Cashline.

A piaci konszenzus az egy részvényre jutó eredmény kapcsán (EPS) 6 centes nyereséggel számol, míg az árbevétel tekintetében 4,82 milliárd dollár a becslés. Ennél is fontosabb lesz azonban a társaság jövőképe az elmúlt időszakban növekvő Nem zavartatták magukat a befektetők pénteken, a decemberi munkaerőpiaci adat ugyanis első olvasatra elriasztotta a befektetőket a részvénypiacokról, azonban az a vízió, hogy az esetleges gyengébb foglalkoztatottsági adatok továbbra is enyhe monetáris politikát indukálhatnak a Fed részéről, ismét visszahozta a vételi kedvet.

Decemberben ugyanis a várt stagnálás helyett 85 ezer fővel csökkent a foglalkoztatottak száma, amelyből 21 ezret a kormányzat tett ki (a korábbi hónapokban nettó felszívó volt a kormányzat, most ott is elbocsátások voltak). Most is belenyúltak azonban visszamenőlegesen az adatokba, a novemberi adat -11 ezerről +4 ezerre javult, az októberi viszont -111 ezerről -127 ezerre romlott; a szeptemberi pedig maradt változatlan.

A munkanélküliségi ráta maradt 10,0 százalékon. A fentiek fényébe ismét érdemes elgondolkodni ezen az indikátoron, mivel rendszeresen kiemelt figyelem övezi, miközben rendre komoly módosítások voltak az adatban az utóbbi hónapokban.

Kötvénykibocsátáson gondolkodik az INA - jelentette a horvát média. Az értékpapírokat 200 millió eurós nagyságrendben bocsátanák ki, a tranzakció egyéb részletei (lejárat, átváltás időpontja és árfolyama stb.) egyelőre nem ismertek, de vélhetően ennek révén a Mol 50 százalék fölé tudná emelni jelenleg 47,2 százalékos befolyását a társaságban.

Hétvégi horvát lapértesülések szerint azonban ezt a lépést nem nézné jó szemmel a horvát kormányzat, így egyelőre kérdéses, hogy mőködhet-e a fent vázolt szisztéma (illetve a kommunikációs csörte ismét jelzi, hogy nem teljes az összhang a Mol és a horvátok között).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.