BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A munkanélküliségi adatok lenyomták az indexeket

A Dow Jones és az S&P indexen kívül a fontosabb európai indexek is lefelé indultak ma délután, miután az amerikai munkanélküliségi adatok a vártnál rosszabb képet festettek a gazdaság állapotáról.

A piacok abban reménykednek, hogy a holnap nyilvánosságra kerülő, januári munkaerőpiaci adatok azt mutatják majd, hogy a cégek növelték alkalmazottaik számát.

Legalább is ebben reménykedtek mostanáig, a heti munkanélküliségi adatok ugyanis nem bíztatnak sok jóval. A Munkaügyi Minisztérium adatai szerint az elmúlt héttel 8 ezerrel, szezonálisan kiigazítva 480 ezerre emelkedett az állástalanok száma, holott az elemzők 460 ezerre számítottak.

A kereskedés első fél órájában a Dow Jones 1,2 százalékot az S&P 1,5 százalékot süllyedt. A FTSE és a DAX ma délután 1,1 százalékot mozdult lefelé, a CAC 1,3 százalékot csökkent. Az AP összefoglalója szerint az európai részvények árfolyamai részben a bizonytalan állami adósságszintek miatt indultak lefelé. Eközben a tengerentúlon éppen az euró dollárhoz képesti relatív erősödése hat negatív irányba.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.