BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egész napos oldalazás után zárt pluszban a BUX

Nehezen talált irányt a BUX, a délelőtti oldalazásból zárásra a pozitív tartományba lökte a mutatót a nemzetközi piaci kereslet, utóbbi estére szintén lendületét vesztette.

A BUX végül 0,05 százalékos emelkedésben, 22 863,24 ponton zárt, a piac forgalma 28,78 milliárd forint volt. A nagypapírok közül csak a Mol árfolyama esett, habár délelőtt még 20 ezer forint fölé is drágultak az olajpapírok, zárásra 0,76 százalékos visszaesésben 19 550 forinton állt le a jegyzés.

Az OTP-részvények is meglódultak a délelőtt, a nap második felében viszont mereven tartották a 0,32 százalék körüli pluszt, végül ennyi lett a papír egész napos drágulása nyeresége, 6200 forinton zárt.

A Magyar Telekom árfolyama 0,41 százalékkal 718 forintra nőtt, és a Richter-papírjait is 42 000 forintra tornászta a keresleti erő, 0,47 százalékkal az előző napi záró ára fölé.

A régiós indexek kevésbé szerencsésen használták ki a fejlett piaci lendületet, a prágai PX 0,04 százalékkal visszaesett, a varsói WIG20 pedig mínusz 0,38 százalékon fejezte be a napot. A bécsi ATX 0,04 százalékot tudott emelkedni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.