BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Generali: 10% körül lehet a növekedési portfólió átlaghozama

A következő hónapokban komoly felhajtóerőt generálhatnak a hazai részvény- és kötvénypiacokon a magánnyugdíjpénztárak befektetési és gazdálkodási tevékenységéről szóló, tavaly augusztusban hatályba lépett kormányrendelet devizamegfeleltetési szabályokra vonatkozó rendelkezései – véli Pillár Zsolt, a Generali Alapkezelő befektetési igazgatója.

Mint ismert, a magánnyugdíjpénztárak idén szeptember 30-a után, a növekedési portfóliók vagyonának legfeljebb 35%-át tarthatják nem forintban denominált eszközökben.

Pillár Zsolt a globális és a magyar részvénypiacok tekintetében 10-12%-os hozamot remél 2010-re vonatkozóan. „Azt valószínűsítjük, hogy a nyugdíjpénztári növekedési portfóliók hozamai 2010-ben is közelítenek majd a részvény- és kötvénypiacok teljesítményéhez” - fejti ki a Generali Alapkezelő befektetési igazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.