BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Padlón az euró, kicsit javított a forint

Az euró ma tíz hónapos mélypontot ért el a dollárral szemben, az IMF beavatkozás és Portugália leminősítésének hatására.

Az euró a londoni kereskedésben ma 1,3345 dollárt ért, utoljára 2009 május 8-án járt ilyen mélyben a közös európai deviza. Az euró később kicsit feljebb tornázta magát, de még így sem közelítette meg a keddi záróértéket. A dollár erősödött a jennel szemben, a font viszont gyengült, mivel London az újabb, megszorításokat tartalmazó költségvetés bemutatására vár.

A befektetők figyelme ma is Görögország felé irányult, hiszen a vezető európai politikusok az AFP-nek nyilatkozó informátor szerint hamarosan megállapodhatnak egy az IMF bevonásával zajló mentőcsomagról. A Commerzbank elemzője szerint a hír hallatára azért zuhant az árfolyam, mert a piacok az EU gyengeségeként értelmezték a Valutaalap bevonásának lehetőségét. A Görögországra vonatkozó hivatalos terveket várhatóan a holnap rendkívüli EU csúcson jelentik be. A befektetőkre rosszul hathatott az is, hogy a Fitch leminősítette Portugáliát.

Itthon a forint kicsit erősödött az euróhoz képest, egy euróért 263,93 forintot adtak 14 óra után. A dollár ára 197,61 forint volt, a svájci frank 184,84 forintért kelt el Budapesten. A BUX 0,8 százalékos pluszban, 24 307 ponton áll.

Friss deviza- és részvényárfolyamok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.