BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szívhajták a fogukat a svájcifrank-adósok

Nem érződik a frankhitelek kamatán, hogy az utóbbi egy évben fokozatosan csökkentek a bankok forrásszerzési költségei – áll a távirati iroda körképében.

A kamatok magas szinten rekedése különösen annak fényében kedvezőtlen az adósokra nézve, hogy a frank tízéves csúcson áll az euróval szemben, és a forint árfolyama is magas.  

Az alpesi devizában eladósodott lakossági adósok terhein enyhíthetne, ha a frankhitelek kamatai a kedvezőbb forrásköltségekhez igazodva mérséklődnének. A bankok közül azonban egyelőre csupán az Erste jelentett be kamatcsökkentést.

Az MTI azon kérdésére, hogy a válság enyhülte, illetve a legutóbbi kamatemelés óta mérsékelték-e a frankalapú lakossági hitelek kamatait, illetve tervezik-e ezt, egy hitelintézet sem válaszolt igennel.

Az OTP, a K&H Bank, az FHB, az MKB, a Budapest Bank és az Erste - amely egyedüliként közölte, hogy CHF alapú lakossági jelzáloghiteleinek kamata a pénzügyi válság kiteljesedése előtti szintre csökkent vissza - válaszait itt olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.