BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eseménytelen nap után pluszban zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 97,50 pontos, 0,39 százalékos emelkedéssel, 24.987,66 ponton zárt pénteken.

A részvénypiac forgalma 4,79 milliárd forint volt pénteken, a vezető részvények a stagnáló Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház Zrt. üzletkötője elmondta: alacsony forgalom mellett lényegében eseménytelen kereskedés folyt a piacon.

Az amerikai és a nyugat-európai részvénypiacok nagypéntek miatt zárva tartottak, így a külföldi vásárlók nem jelentek meg a budapesti börzén pénteken, és a hazai vevők is kivártak.

A BUX 0,5 százalékos emelkedése, az üzletkötők szerint, lényegében annak volt köszönhető, hogy a jelentősebb piacokon nem történt negatív változás.

Sőre Balázs megjegyezte: a pénteken nyilvánosságra hozott amerikai makrogazdasági adatok - amelyek a szakember szerint valamelyest gyengébbek voltak a vártnál - csak a következő kereskedési napon hatnak majd az értékpapír-piacokra.

Szegner Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. üzletág igazgatója is eseménytelennek értékelte a pénteki kereskedést a BÉT-en. Szerinte az indexet az általa kedvezőnek ítélt amerikai munkaerő piaci adatok befolyásolták pozitív irányba.

Miközben változatlanul 9,7 százalékon maradt a munkanélküliség szintje, a foglalkoztatottak száma 162 ezerrel nőtt márciusban az Egyesült Államokban. A ráta megfelel az elemzői várakozásoknak, azonban arra számítottak, hogy a mezőgazdasági ágazaton kívül foglalkoztatottak száma 200 ezerrel nőtt.

A Mol 130 forinttal, 0,63 százalékkal 20.730 forintra erősödött, 404,8 millió forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 39 forinttal, 0,55 százalékkal 7.179 forintra nőtt, forgalmuk 2,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott a csütörtöki záráshoz képest, 813 forintot ért, forgalma 1,1 milliárd forint volt.

A Richter papírok árfolyama 85 forinttal, 0,20 százalékkal 43.385 forintra emelkedett, a részvények forgalma 180,4 millió forintot ért el.

Az Egis árfolyama 26,1 millió forintos forgalom mellett 5 forinttal, 0,02 százalékkal 21.695 forintra erősödött.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2.195,78 ponton zárt pénteken, ez 6,88 pontos, 0,31 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.