BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Görög ruhás bika" a piacokon

A legfontosabb európai piacok mindegyike lendületet vett ma, miután a befektetőket megnyugtatta a görögöknek nyújtandó EU mentőcsomag.

A FTSE 100 és a CAC 0,1 százalékot, a DAX 0,2 százalékot erősített ma kora délutánig. A legnagyobb győztes – nem meglepő módon – a legfontosabb athéni kompozit index, amely 4,8 százalékot emelkedett.

A Wall Street is pozitívban nyit majd, mind a Dow, mind az S&P 0,2 százalékot mozdult felfelé a nyitás előtt. Az EU optimizmusát mutatja az is, hogy délre az euró négy hónapos csúcsra emelkedett a dollárral szemben. A VTB Capital elemzője az AP-nek elmondta: a piacokat megnyugtatta a görög likviditási gondokra adott megoldási javaslat, ugyanakkor a 30 milliárd eurós kölcsönalap hatása várhatóan csak rövid távon érvényesült majd.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.