BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

RIM-faragó - Kiábrándító jelentés a Blackberry gyártójától

Beindult a RIM-faragó, hiszen az elemzői konszenzustól elmaradó negyedéves számokat tett közzé a cég – jelenti a Cashline.

Leginkább az árbevétel sor ábrándította ki a Blackberry gyártással foglalkozó vállalat részvényeseit, hisz csak 4.1 milliárd dolláros értéket tudott felmutatni a RIM (várt: 4,3 milliárd, bázis: 3,4 milliárd), holott a közlemény szerint mind az előfizetők, mind az értékesített készülékek száma emelkedett az elmúlt negyedévben.

Mindebből az tűnik ki, hogy egyre élesedik a verseny az iparágban (gondoljunk itt az Apple és a Motorola hasonló termékeire), így csak jelentősebb kedvezmények adásával lehet becsábítani a vevőket a boltokba.

A gyorsjelentés utáni kommentár egyik pozitív eleme viszont az volt, hogy a vállalat megemelte a folyó negyedévre vonatkozó EPS előrejelzést (részvényenként 1,31 – 1,38 dollár közötti nyereséget vár). Bár ez nem sokat nyomott latban, hisz a zárás utáni kereskedésben 5 százalékot zuhantak a cég részvényei, követve az eddig megszokott sormintát, tudniillik, hogy a RIM gyorsjelentése után igen heves piaci ármozgásokat lehetne látni a monitorokon.

Csonka kereskedési napok jönnek a húsvéti ünnepek miatt, hisz holnap a világ fontos részvénypiacai rendre zárva lesznek, bár ez alól a magyar tőzsde kivételt képez. Ha a konkrétumok oldaláról közelítjük, akkor holnap és jövő hétfőn mind a frankfurti, mind a londoni piac zárva lesz, a tengerentúlon viszont csak holnap pihennek a befektetők

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.