BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az EKB nem aggódik Spanyolország és Olaszország miatt

Az Európai Központi Bank csökkentette a spanyol és olasz kötvények vásárlásait. A szakértő szerint ez azt jelenti, hogy a pénzintézet kevésbé aggódik a két ország helyzete miatt.

Erre azt követően került sor, hogy az euróövezet nevében nyújtott állami pénzügyi csomag megtámogatta az piacon a befektetői bizalmat - jelentette ki Sander Schol, az európai pénzpiacok szövetségének igazgatója a Bloomberg szerint.

Mint mondta, a központi bankok jelenleg kevesebb kötvényt vásárolnak Spanyolországban és Olaszországban. Ez az elemző szerint vélhetően azt jelenti, hogy úgy vélik, az ezen országok piacai eléggé stabilizálódtak ahhoz, hogy nem kell közbe lépniük. Ezért szűkítik a fókuszukat. Schol szerint az EKB legtöbb kötvényvásárlását május 10-én bonyolították le, a mentőterv hatályba lépésének első  napján, a vásárlás azóta csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.