BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Biztosítás - A megtakarítás csak a második szempont

A biztonság megteremtése és a várható hozam játszik leginkább szerepet az életbiztosítások megkötésénél - derült ki az AEGON ügyfelei körében végzett 500 fős kutatásból.

Az anyagi biztonság megteremtése jelenti az első számú szempontot az életbiztosítások megkötésekor. Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt megbízásából a társaság ügyfelei körében készített, 500 fős mintán végzett kutatásban a válaszadók 50,6 százaléka kifejezetten a személyes biztonság megteremtését jelölte meg az életbiztosítás megkötésének első számú indokául, 34 százaléknál volt fő szempont a megtakarítási szándék. Az ügyfelek 77 százaléka említette a hozamot, 85 százaléka pedig a biztonságot olyan tényezőként, amely valamilyen szerepet játszott az életbiztosítás megkötésekor.
 
Nincs valódi eltérés a biztosítók szolgáltatásai iránti érdeklődés szintjében: az életbiztosításokhoz kapcsolt szolgáltatások - halál vagy betegség esetén kifizetett összeg nagysága - mindössze a megkérdezettek 30 százalékánál jött egyáltalán szóba szempontként, amikor a biztosítás megkötése mellett döntöttek, és mindössze 3 százalékuknál volt ez döntő szempont.

A biztosító-választásban a legfontosabb szempont továbbra is a megfelelő ajánlat (29 százalék), de rendkívül fontos a közvetítő, az ügynökök szerepe is. Az ismerősök ajánlását a megkérdezettek 15 százaléka nevezte meg döntő szempontként a biztosító kiválasztásában. Ez utóbbi szempont különösen fontos az alacsonyabb iskolai végzettségűek, és az elváltan, vagy különélők számára, míg a biztosítóval meglévő korábbi jó kapcsolat leginkább a magasabb jövedelműek, és a diplomások számára volt döntő szempont.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.