BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Iránytalan sávkereskedés lehet ma a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 184,61 pontos csökkenéssel, 24.580,15 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,75 százalékkal gyengült.

Balásy Zsolt, a Concorde elemzője szerint a magyar piacon folytatódik az iránytalan sávkereskedés. Mivel a világban éppen romlik a hangulat, várhatóan a sáv alja felé tart majd a BUX.

Kiemelte, hogy a kisebb papírok szintjén vannak érdekességek, ezek a péntek, piaczárás utáni közgyűlési határozatok: az Állami Nyomda például egyfajta profit figyelmeztetéssel állt elő, miszerint az idén a tavalyinál 20 százalékkal kisebb eredménnyel számol a cég. A Graphisoft Parknál viszont pozitívum, hogy a közgyűlés 25 forint osztalék kifizetését szavazta meg.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Az európai tőzsdéken gyenge nyitást várnak a szakértők a hétvégén elfogadott görög segélycsomaggal szemben felmerült politikai kételyek miatt. A londoni piacok bankszünnap miatt zárva tartanak, az európai tőzsdéken ezért a forgalomkiesés árfolyam kilengést idézhet elő.

A CIB Bank elemzése szerint a hét legfontosabb piacmozgató eseményei továbbra is a görög segélycsomaggal kapcsolatos újabb hírek lesznek. Az akut görög problémát úgy tűnik sikerült megoldani a hétvégén elfogadott segélycsomaggal, de a piacok kételkednek abban, hogy a feltételként szabott újabb megszorításokat keresztül tudja vinni a görög kormány. További bizonytalanságot jelent a többi perifériális állam, például Portugália állapota.

A BUX 39,12 pontos, 0,16 százalékos emelkedéssel, 24.764,76 ponton zárt pénteken.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.