BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kína a mélybe nyomta az eurót

Az eurót közel négyéves mélyponton jegyezték Ázsiában csütörtökön a dollárhoz képest sajtóhírek hatására, amely szerint Kína az euróövezeti befektetéseinek felülvizsgálatára készül.

A befektetők óvatosak és távol maradnak a kockázatos befektetésektől az európai adósságválsággal kapcsolatos feszültség miatt. Az eurót ma reggel 1,2220 dolláron jegyezték, miután értéke 1,5 százalékkal csökkent az előző nap.

Az euró több mint 8 százalékot vesztett értékéből a dollárhoz képest eddig májusban és a legnagyobb havi értékvesztés felé tart 2008 októbere óta. New Yorkban a Dow-Jones index tegnap záráskor első ízben zárt ismét 10 000 pont alatt idén február óta - jelenti a Reuters.

A piac technikai korrekciót próbál végrehajtani a múlt heti zuhanás után, de ez nehézségekbe ütközik, hiszen mélyülnek az euróval és az Észak-Koreával kapcsolatos félelmek – mondta Lee Jin-woo, a Mirae Asset Securities elemzője. Fumiyuki Nakanishi, az SBMBC Friend Securities szakértője pedig hozzáteszi: a piacnak most fizetnie kell azért, mert eddig alábecsülte az európai helyzetből adódó kockázatokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.