BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megint gyengül a forint! Tőzsdebotrány és pánik az USA-ban

Gyengült a forint pénteken, röviddel 7 óra előtt az euró 282,34 forint volt a csütörtök késő esti 281,50 forinttal szemben a londoni bankközi devizapiacon.

Az év eleje óta 4,35 százalékkal erősödött az euró a forinthoz képest.

A dollár 221,25 forintra gyengült a csütörtök esti 222,44 forintról (-0,53 százalék). Az idén eddig 17,06 százalékkal erősödött az amerikai fizetőeszköz a forinthoz viszonyítva.

Az euró pénteken reggel 0,30 százalékkal 26,086 cseh koronára csökkent, és 0,11 százalékkal 4,1855 zlotyra süllyedt.

A szakértők szerint pénteken is elsősorban az euróövezet egy részének adóssággondjaival kapcsolatos hírek befolyásolják a közép-európai, és ezen belül a forint árfolyamát. Az elemzők szerint pénteken az euró minden bizonnyal 280 forint fölött mozog majd, átlépheti a 283 forintos szintet is.

Devizapiaci árfolyamok, itt

Az amerikai tőzsdebotrány

Az M betű helyett a B betűre üthetett egy New York-i bróker, ezért zuhant magyar idő szerint tegnap este 9-kor 1000 ponttal a nyitási szint alá a Dow Jones tőzsdeindex - értesült a CNBC híradója. A millió dolláros eladás helyett milliárdos (billion) került be a kereskedési rendszerbe - részletek a botránnyal kapcsolatban, itt

 

 


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.