BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem változott az alapkamat

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 2010. május 31-i ülésén változatlanul 5,25 százalékon hagyta a jegybanki kamatkondíciókat.

Az elemzők többségének várakozásának megfelelően nem változott ma az alapkamat a Monetáris Tanács döntését követően.

Egyes elemzők újabb 0,25 százalékos csökkenést vártak, ugyanakkor a forint vélhetően a döntést követően sem mozdul majd jelentősen. A hazai deviza egész nap 275-275,50 forint közötti sávban mozgott.

A májusi tőkepiaci események megmutatták, hogy mennyire törékeny a piaci helyzet, és ilyen környezetben érthető az MNB óvatossága, hisz az esetleges további kamatcsökkentések erőltetése több kárt okozhat, mint hasznot - értékelte Bebesy Dániel a Budapest Alapkezelő portfolió menedzsere az MNB mai döntését.

Az Equilor elemzése szerint a még április végén a piaci szereplők által várt újabb 25 bázispontos kamatcsökkentés elmaradásának oka, hogy idő közben egyre jobban elterjedni látszik az adósságválság az eurózónában, amely a görög után spanyol és portugál adóskockázati leminősítésekben öltött testet.

Bár a jelenlegi jegybanki alapkamat emelésének lehetősége semmiképp sincsen terítéken, nehezen képzelhető el az aktuális gazdasági kondíciókat vizsgálva, hogy 5 százalék alá csökkenjen az irányadó ráta - vélekedett Vizkelety Péter, a Generali Alapkezelő makrogazdasági elemzője.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.